לאחר חמש שנים של עמידה באחד הסטנדרטים הירוקים המובילים ביותר בטכנולוגיה , החליטה אפל לא להמשיך ו"להכשיר" את מוצריה כתואמים את התקן הסביבתי , מה שאומר באופן אוטומטי שסוכנויות פדרליות בארה"ב לא יוכלו לקנות את מוצריה כלל .
אפל יצאה מתכנית ה-EPEAT רק שבוע לאחר שהכריזה על ה-MacBook Pro עם צג הרטינה ודור האייפד השלישי , כאשר את שני המוצרים הפכה למאוד קשים לפירוק והחלפת חלקים משום שבחרה להדביק את חלקיהם בדבק תעשייתי חזק , מה שיגרום קושי רב להחלפת סוללה במוצר .
תכנית EPEAT , לעומת זאת , תומכת בתוכלת חיים ארוכה של המוצר וסטנדרטים גבוהים של איסור חומרים רעילים ומחזור של רכיבים ואריזות . על ידי הדבקת הסוללה , מגבילה אפל את חיי המוצר משום שהוא תלוי באורך החיים של הסוללה , וכאשר הסוללה מפסיקה לתפקד תצטרך לקנות מוצר חדש , אפל מתייחסת למוצריה כאלקטרוניקה חד פעמית .
התייחסות זו של אפל למוצריה כמובן באה מהשאיפה לעיצוב דק ויפה יותר , בגלל שעל פי הסקרים זהו הצורך העיקרי של הצרכנים בתחום מוצרים אלקטרוניים . לאחר מהלכיה של אפל עם האייפד השלישי והמקבוק פרו החדש יצאה אפל מתכנית EPEAT והסוכנויות הפדרליות החליטו שלא לקנות יותר מוצרים מאפל בעקבות כך . מעניין מאוד , אפל הרי משפרת את מוצריה מבחינת עיצוב ומראה , אך מסתכנת מאוד משום שהסוכנויות הפדרליות הן כוח קנייה גדול מאוד , ואפל יכולה לאבד מנתח השוק שלה .
יולי 2012, בקטגוריה אפל, סלולר וטכנולוגיה כללי עם אין תגובות
השאר תגובה